Tarta serce

Tarta serce

Perfekcyjny deser na romantyczny czas we dwoje, połączenie puree malinowego z musem z białej czekolady, przypada do gustu każdemu miłośnikowi słodkości.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

SERCE AMORA BIAŁE
SERCE AMORA BIAŁE
Kod 33702
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO KRUCHE
Składniki:
250 gMąka pszenna
150 gMasło
60 gŻółtka
50 gCukier puder
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka i cukier puder, wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Wyłożyć foremki do tarty i schłodzić w lodówce. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 min. Pozostałe ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyciąć kształt serca. Wypiekać pomiędzy dwoma perforowanymi matami w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

KREM Z LIKIEREM BAILEYS STRAWBERRY & CREAM
Składniki:
150 gLikier Baileys Strawberry & Cream
4Jaja
180 gCukier kryształ
320 gMasło (zimne)
25 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Likier, cukier i jaja podgrzać do temperatury 80°C ciągle mieszając, dodać Sanett. Odstawić na 5 minut i dodać zimne masło. Mieszać, aż masło połączy się z kremem. Wylać w kruche spody, przykryć wypieczonym w kształcie serca ciastkiem i schłodzić.

MUS CZEKOLADOWY
Składniki:
130 gMleko
20 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
280 gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
300 gUbita Śmietana 30%
Przygotowanie:

Podgrzać mleko i sanett i wlać do czekolady. Wymieszać. Dodać ubitą śmietanę. Delikatnie wymieszać i wlać do foremek sylikonowych. Zamrozić.

POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA
Składniki:
150 gWoda
300 gCukier
300 gGlukoza
200 gŚmietana 30%
20 gŻelatyna
100 gWoda
300 gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
Barwnik czerwony
Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w wodzie. Z cukru, wody i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103 stopni. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zabarwić na czerwony kolor. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30 stopni.

Dekoracja

Do udekorowania użyć czekoladowej dekoracji Barbara Decor:

Serce Amora białe (kod 33702).

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Rose Pink
Rose Pink
Zdjęcie
Zakochane ptysie _ Lovissimo Choux craquelin
Zakochane ptysie
Film Receptura Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Skrzydła amora
Skrzydła amora
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie