Torty Shavings

Torty Shavings

Wiosenny smak ogrodu zamknięty w torcie. Bezowy spód dacquoise, orzechowe nadzienie prażynkowe, żelka brzoskwiniowa i aksamitny mus na bazie białej czekolady o smaku kwiatu czarnego bzu to wyjątkowe połączenie, które przenosi nas do zaczarowanego ogrodu.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

SHAVINGS DESEROWE
SHAVINGS DESEROWE
Kod 3345503
SHAVINGS MLECZNE
SHAVINGS MLECZNE
Kod 3325613
SHAVINGS BIAŁE
SHAVINGS BIAŁE
Kod 3325603
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

DAKŁAS MIGDAŁOWY
Składniki:
160 gMąka migdałowa
125 gCukier puder
30 gMąka pszenna
130 gBiałko
80 gCukier
Przygotowanie:

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder, mąkę migdałową i mąkę pszenną. Wymieszać. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 165°C przez 20-25 minut. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

CHRUPIĄCY SPÓD
Składniki:
150 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
100 gMasło
100 gPasta prażony orzech laskowy 100% Barima Artisanal (kod 3310)
150 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

ŻELKA BRZOSKWINIOWA
Składniki:
250 gŚwieże brzoskwinie (kostki)
80 gCukier
4 gPektyna
40 g Cukier
5 gKwas cytrynowy
Przygotowanie:

Podgrzać brzoskwinie z cukrem(80 g) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem (40 g). Gotować przez 5 minut. Dodać kwasek cytrynowy. Przełożyć do okrągłych rantów wyłożonych wcześniej przygotowanym biszkoptem i chrupiącym spodem. Zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z PASTĄ "KWIAT CZARNEGO BZU"
Składniki:
250 gŚmietana 32%
75 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
300 gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
50 gPasta Kwiat czarnego bzu Dreidoppel (kod 437)
750 gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę ”kwiat czarnego bzu” i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus przełożyć do formy silikonowej, włożyć biszkopt z żelką brzoskwiniową, i chrupiący spód. Całość zamrozić. Zamrożony tort pokryć zamszem.

Dekoracje:

Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Shavings Slim Białe (kod 334556)
Shavings Slim Mleczne (kod 334555)
Shavings Slim Deserowe (kod 334554)

schemat

Torty Shavings- schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Meso karmelowy deser
Monoporcje Meso
Receptura Zdjęcie
Deser Santi
Deser Santi
Zdjęcie
Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie