Torty Shavings

Torty Shavings

Wiosenny smak ogrodu zamknięty w torcie. Bezowy spód dacquoise, orzechowe nadzienie prażynkowe, żelka brzoskwiniowa i aksamitny mus na bazie białej czekolady o smaku kwiatu czarnego bzu to wyjątkowe połączenie, które przenosi nas do zaczarowanego ogrodu.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

SHAVINGS DESEROWE
SHAVINGS DESEROWE
Kod 3345503
SHAVINGS MLECZNE
SHAVINGS MLECZNE
Kod 3325613
SHAVINGS BIAŁE
SHAVINGS BIAŁE
Kod 3325603
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

DAKŁAS MIGDAŁOWY
Składniki:
160 gMąka migdałowa
125 gCukier puder
30 gMąka pszenna
130 gBiałko
80 gCukier
Przygotowanie:

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder, mąkę migdałową i mąkę pszenną. Wymieszać. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 165°C przez 20-25 minut. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

CHRUPIĄCY SPÓD
Składniki:
150 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
100 gMasło
100 gPasta prażony orzech laskowy 100% Barima Artisanal (kod 3310)
150 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

ŻELKA BRZOSKWINIOWA
Składniki:
250 gŚwieże brzoskwinie (kostki)
80 gCukier
4 gPektyna
40 g Cukier
5 gKwas cytrynowy
Przygotowanie:

Podgrzać brzoskwinie z cukrem(80 g) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem (40 g). Gotować przez 5 minut. Dodać kwasek cytrynowy. Przełożyć do okrągłych rantów wyłożonych wcześniej przygotowanym biszkoptem i chrupiącym spodem. Zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z PASTĄ "KWIAT CZARNEGO BZU"
Składniki:
250 gŚmietana 32%
75 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
300 gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
50 gPasta Kwiat czarnego bzu Dreidoppel (kod 437)
750 gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę ”kwiat czarnego bzu” i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus przełożyć do formy silikonowej, włożyć biszkopt z żelką brzoskwiniową, i chrupiący spód. Całość zamrozić. Zamrożony tort pokryć zamszem.

Dekoracje:

Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Shavings Slim Białe (kod 334556)
Shavings Slim Mleczne (kod 334555)
Shavings Slim Deserowe (kod 334554)

schemat

Torty Shavings- schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje