
Trufle wegańskie – słony karmel
Trufle wegańskie stworzone z pomocą korpusów truflowych Barbara Decor oraz Kakao Extra Dark Barima Artisanal zwrócą uwagę niejednego amatora słodkości. Wszystko przez karmelowo-słone, a w dodatku płynne nadzienie. Absolutne mistrzostwo.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA

Z cukru i glukozy ugotować karmel. Śmietanę podgrzać do 60ᴼC i rozpuścić w niej lecytynę. Połączyć śmietanę z karmelem i całość podgrzać do 105ᴼC, a następnie schłodzić do 50ᴼC. Dodać tłuszcz kakaowy oraz sól i dokładnie wymieszać przy użyciu blendera. Korpusy truflowe z czekolady deserowej Barbara Decor (kod 1030) wypełnić nadzieniem o temperaturze max. 30ᴼC. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Trufle z nadzieniem zamknąć i zanurzyć w zatemperowanej czekoladzie deserowej, a następnie obtoczyć w kakao.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle


