Trufle wegańskie - słony karmel

Trufle wegańskie – słony karmel

Trufle wegańskie stworzone z pomocą korpusów truflowych Barbara Decor oraz Kakao Extra Dark Barima Artisanal zwrócą uwagę niejednego amatora słodkości. Wszystko przez karmelowo-słone, a w dodatku płynne nadzienie. Absolutne mistrzostwo.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

KAKAO EXTRA DARK
KAKAO EXTRA DARK
Kod 22/24GT781
CZEKOLADA DESEROWA 56%
CZEKOLADA DESEROWA 56%
Kod CHN56XX3
TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
Pobierz recepturę

RECEPTURA

Nadzienie „słony karmel”
Składniki:
160gŚmietana roślinna vege
60gSyrop glukozowy
3gSól
125gCukier
50gTłuszcz kakaowy Barima Artisanal (kod 2371)
1gLecytyna słonecznikowa
Przygotowanie:

Z cukru i glukozy ugotować karmel. Śmietanę podgrzać do 60ᴼC i rozpuścić w niej lecytynę. Połączyć śmietanę z karmelem i całość podgrzać do 105ᴼC, a następnie schłodzić do 50ᴼC. Dodać tłuszcz kakaowy oraz sól i dokładnie wymieszać przy użyciu blendera. Korpusy truflowe z czekolady deserowej Barbara Decor (kod 1030) wypełnić nadzieniem o temperaturze max. 30ᴼC. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Do obtoczenia
Składniki:
700gCzekolada deserowa 56% Barima Artisanal (kod CHN56XX3)
200gKakao Extra Dark Barima Artisanal (kod 22/24GT781)
Przygotowanie:

Trufle z nadzieniem zamknąć i zanurzyć w zatemperowanej czekoladzie deserowej, a następnie obtoczyć w kakao.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Filiżanka Mokka
Filiżanka Mokka
Zdjęcie
Flower Bomb
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli