Truskawkowe Lovissimo

Truskawkowe Lovissimo

Lekki deser owocowy w prostej, minimalistycznej formie. Truskawkowy biszkopt, delikatny krem cytrynowy, wyrazista żelka truskawkowa i lekki mus na bazie białej czekolady o smaku prosecco – to idealne połączenie.

ZdjęcieRecepturaFilm

Użyte produkty i dekoracje

TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT TRUSKAWKOWY
Składniki:
4Jajka
270 gCukier
10 gPasta truskawkowa Dreidoppel (kod 0207)
200 gOlej
200 gMleko
340 gMąka pszenna
10 gProszek do pieczenia
Przygotowanie:

Ubijać jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej, mleko i pastę truskawkową. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 18 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

KREM CYTRYNOWY
Składniki:
200 gSok z cytryny
140 gŚmietana 30%
100 gMasło
160 gSyrop glukozowy
20 gSkrobia kukurydziana
130 gCukier puder
230 gJaja
100 gTłuszcz kakaowy Barima Artisanal (kod 2371)
2 gSkórka z cytryny
40 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Podgrzać sok z cytryny, śmietanę, syrop glukozowy, jaja, cukier, skrobię kukurydzianą, skórkę z cytryny i Sanett do 82°C. Ostudzić do 40°C. Dodać zimne masło i tłuszcz kakaowy. Zemulgować i wlać do foremek. Zamrozić.

ŻEL TRUSKAWKOWY
Składniki:
500 gPuree truskawkowe
100 gCukier
25 gPasta truskawkowa Dreidoppel (kod 0207)
6 gAgar
Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagotować. Przelać do miski i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę miksować do postaci żelu.

MUS CZEKOLADOWY Z PROSECCO
Składniki:
250 gŚmietana 32%
75 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
300 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
60 gPasta Prosecco Dreidoppel (kod 230)
750 gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę Prosecco i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną.

Dekoracje

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor: Bierki Print Deserowe (kod 33722)

schemat

Truskawkowe Lovissimo - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Biała Harmonia
Biała Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Geometryczna dama
Geometryczna dama
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe brûlée
Czekoladowe brûlée
Receptura Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Choco white
Choco white
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje