Walentynkowe serca

Walentynkowe serca

Romantyczna fantazja na temat sernika, maliny, hibiskusa i czekolady. Piękne walentynkowe monoporcje dla zakochanych.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

TY I JA zestaw
TY I JA zestaw
Kod 33900
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO KRUCHE MALINOWE
Składniki:
400 gMąka pszenna
100 gPuder z liofilizowanej maliny
300 gMasło
120 gŻółtka
100 gCukier puder
Barwnik czerwony
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z masłem i pudrem malinowym. Dodać żółtka i cukier puder i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Na końcu dodać barwnik do uzyskania odpowiedniego koloru. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 15 min.

PUREE MALINA HIBISKUS
Składniki:
500 gPuree Malina
20 gPasta Hibiskus Dreidoppel kod (24320)
5 gAgar
Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Zostawić do stężenia, następnie zmiksować blenderem ręcznym. Przełożyć do formy silikonowej i zamrozić.

MUS SERNIKOWY
Składniki:
315 gSerek Mascarpone
315 gSer President 4-6% tłuszczu
400 gMleko skondensowane słodzone
70 gPasta Jamajka Rum Dreidoppel (0219)
18 gŻelatyna
56 gWoda
400 gŚmietana 32%
Przygotowanie:

Serek mascarpone połączyć z serem twarogowym i pastą. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić w podgrzanym mleku skondensowanym, a następnie dodać do masy serowej. Śmietanę ubić na 3/4 i wymieszać z pozostałą masą. Wlać mus do formy silikonowej, włożyć zamrożony insert z żelki, przykryć musem i zamrozić.

Dekoracja

Zamsz w sprayu różowy Barima Artisanal kod (AP0379RS)
Ty I Ja zestaw Barbara-Decor kod (33900)

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zakochane ptysie _ Lovissimo Choux craquelin
Zakochane ptysie
Film Receptura Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Skrzydła amora
Skrzydła amora
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje