ALFAJORES

ALFAJORES

Niezwykłe Alfajores! To prawdziwa rozkosz dla podniebienia, delikatne południowoamerykańskie ciasteczka, które doslownie rozpływają się w ustach (duża zawartość skrobi w cieście). Przełożone są dulce de leche – kajmakiem. Oblane deserową, mleczną i białą czekoladą Barima Artisanal z linii Economic.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
Pobierz recepturę

RECEPTURA

Alfajores
Składniki:
270 gMasło
270 gCukier
40 gMiód
10 gPasta Wanilia Dreidoppel kod (67310)
2 szt.Jaja
330 gMąką pszenna
120 gSkrobia ziemniaczana
60 gMąka migdałowa
2 gSoda oczyszczona
3 gProszek do pieczenia
10 gSkórka pomarańczowa
400 g Kajmak
Przygotowanie:

Spienić masło z cukrem. Dodać jaja i miód i ubijać masę do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodać wszystkie suche składniki oraz pastę waniliową i dokładnie wymieszać. Rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami papieru pergaminowego i zamrozić. Wykroić kółka z ciasta i piec w temperaturze 180ᴼC przez 8 minut. Po upieczeniu ciasto przełożyć kajmakiem.

Do oblewania
Składniki:
400 gCzekolada deserowa 50% Economic Barima Artisanal (kod 332576)
lub
400 gCzekolada mleczna 31% Economic Barima Artisanal (kod 332573)
lub
400 gCzekolada biała 24% Economic Barima Artisanal (kod 332570)
50 gTłuszcz kakaowy Barima Artisanal (kod 2371)
Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić z masłem kakaowym i oblać nią schłodzone Alfajores.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Desery w gastronomii

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
DESER GRILLAGE Z ROKITNIKIEM Szkolenie desery w gastronomii