Czekolada na gorąco z churros

Czekolada na gorąco z churros

Bardzo słodka kompozycja, idealna na długie jesienne wieczory. Czekolada na gorąco przygotowana na bazie deserowej czekolady Barima Artisanal 50% z mlekiem i śmietanką. Czekolada w parze z churros, jest zdecydowanie dobrym pomysłem na jesienną chandrę.

ZdjęcieRecepturaFilm

Czekolada na gorąco z churros - Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 50%
CZEKOLADA DESEROWA 50%
Kod CHN50XXD10
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA Czekolada na gorąco z churros

CZEKOLADA DO PICIA

Składniki:
1000 gMleko 3,2%
500 gŚmietana 36%
500 gCzekolada deserowa 50% Barima Artisanal (kod CHN50XXD10)
Przygotowanie:

Zagotować mleko ze śmietaną. Następnie dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować jeszcze ok. 8 minut. Podawać w temperaturze 55 - 60°C.

CHURROS

Składniki:
400 gWoda
50 gMasło
5 gSól
350 gMąka pszenna
Przygotowanie:

Zagotować wodę z masłem i solą. Dodać mąkę i zaparzać cały czas mieszając, aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Gotowe ciasto umieścić w maszynce do churrosów lub w worku cukierniczym z tylką i uformować paluszki. Smażyć w oleju rozgrzanym do 190ᴼC. Po usmażeniu obtoczyć w cukrze.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Jesienny blask
Jesienny blask
Zdjęcie
Jesienny ogród
Jesienny Ogród
Zdjęcie
Jesienny deser „Jesień Sublime” łączy brownie, mus waniliowy i orzechowy
Jesień Sublime
Receptura Zdjęcie
Jeżyki z prazynek royal
Jeżyki
Zdjęcie