Czekolada na gorąco z churros

Czekolada na gorąco z churros

Bardzo słodka kompozycja, idealna na długie jesienne wieczory. Czekolada na gorąco przygotowana na bazie deserowej czekolady Barima Artisanal 50% z mlekiem i śmietanką. Czekolada w parze z churros, jest zdecydowanie dobrym pomysłem na jesienną chandrę.

ZdjęcieRecepturaFilm

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 50%
CZEKOLADA DESEROWA 50%
Kod CHN50XXD10
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADA DO PICIA
Składniki:
1000 gMleko 3,2%
500 gŚmietana 36%
500 gCzekolada deserowa 50% Barima Artisanal (kod CHN50XXD10)
Przygotowanie:

Zagotować mleko ze śmietaną. Następnie dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować jeszcze ok. 8 minut. Podawać w temperaturze 55 - 60°C.

CHURROS
Składniki:
400 gWoda
50 gMasło
5 gSól
350 gMąka pszenna
Przygotowanie:

Zagotować wodę z masłem i solą. Dodać mąkę i zaparzać cały czas mieszając, aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Gotowe ciasto umieścić w maszynce do churrosów lub w worku cukierniczym z tylką i uformować paluszki. Smażyć w oleju rozgrzanym do 190ᴼC. Po usmażeniu obtoczyć w cukrze.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Batony
Batony
Receptura Zdjęcie
Mimoza paradise
Mimoza paradise
Receptura Zdjęcie
Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie