Ekscentryczna trufla

Ekscentryczna trufla

Uniwersalny przepis na nadzienie do korpusów truflowych. Prosty w wykonaniu i bardzo elegancki deser. Ganasz na bazie białej czekolady o smaku rokitnika i pomarańczy to orzeźwiające połączenie.

ZdjęcieRecepturaFilm
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

EKSCENTRYCZNA TRUFLA
Składniki:
140 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
70 gŚmietana 35%
20 gMasło
24 gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
20 gPasta Pomarańcza Dreidoppel (0201)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę i połączyć z rozpuszczoną czekoladą tworząc ganasz. Dodać zimne masło i mieszać do połączenia z ganaszem. Dodoać pasty rokitnik i pomarańcza, wymieszać. Białe korpusy truflowe Barima Artisanal (kod 1032) nadziewać ganaszem o temperaturze nie wyższej niż 30°C. Nadziane korpusy obtoczyć w czekoladzie zabarwionej na różowy kolor.

schemat

Ekscentryczna trufla schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad