Ekscentryczna trufla

Ekscentryczna trufla

Uniwersalny przepis na nadzienie do korpusów truflowych. Prosty w wykonaniu i bardzo elegancki deser. Ganasz na bazie białej czekolady o smaku rokitnika i pomarańczy to orzeźwiające połączenie.

ZdjęcieRecepturaFilm
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

EKSCENTRYCZNA TRUFLA
Składniki:
140 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
70 gŚmietana 35%
20 gMasło
24 gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
20 gPasta Pomarańcza Dreidoppel (0201)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę i połączyć z rozpuszczoną czekoladą tworząc ganasz. Dodać zimne masło i mieszać do połączenia z ganaszem. Dodoać pasty rokitnik i pomarańcza, wymieszać. Białe korpusy truflowe Barima Artisanal (kod 1032) nadziewać ganaszem o temperaturze nie wyższej niż 30°C. Nadziane korpusy obtoczyć w czekoladzie zabarwionej na różowy kolor.

schemat

Ekscentryczna trufla schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad