
Ekscentryczna trufla
Uniwersalny przepis na nadzienie do korpusów truflowych. Prosty w wykonaniu i bardzo elegancki deser. Ganasz na bazie białej czekolady o smaku rokitnika i pomarańczy to orzeźwiające połączenie.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA

Zagotować śmietanę i połączyć z rozpuszczoną czekoladą tworząc ganasz. Dodać zimne masło i mieszać do połączenia z ganaszem. Dodoać pasty rokitnik i pomarańcza, wymieszać. Białe korpusy truflowe Barima Artisanal (kod 1032) nadziewać ganaszem o temperaturze nie wyższej niż 30°C. Nadziane korpusy obtoczyć w czekoladzie zabarwionej na różowy kolor.
schemat

Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle


