Lizakowe Trufle

Lizakowe Trufle

Lizakowe trufle na patyczkach doskonałe na słodkie stoły. Proste w wykonaniu, efektowne w wyglądzie i wspaniałe w smaku. Marcepanowe nadzienie na bazie białej czekolady, migdałów i amaretto to uniwersalna receptura.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

Pobierz recepturę

RECEPTURA

LIZAKOWE TRUFLE
Składniki:
150 gŚmietana 32%
60 gMarcepan 50% Barima Artisanal (kod 6160)
250 gCzekolada biała Economic 24% Barima Artisanal (kod 332570)
25 gMasło kakaowe Barima Artisanal (kod 2371)
15 gPasta Migdał wiedeński Dreidoppel (kod 0242)
15 gLikier Amaretto
Korpusy truflowe Barbara Decor (deserowe - kod 1030, mleczne - kod 1031, białe - kod 1032)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z marcepanem, wlać do białej czekolady, wymieszać i schłodzić do 30°C. Dodać rozpuszczonemasło kakaowe, pastę migdałową i Amaretto.

WSKAZÓWKI

Lizaki czekoladowe możemy wykańczać różnymi rodzajami czekolady Barima Artisanal oraz dekoracjami Barbara Decor.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Motylowa Chmurka
Motylowa Chmurka
Zdjęcie
Rose Pink
Rose Pink
Zdjęcie
Flower Bomb
Zdjęcie
Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Słodki bufet

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad