MONO ROYAL COFFEE

MONO ROYAL COFFEE

Klasyczny deser, podany w nietuzinkowy sposób. Biszkopt czekoladowy, przełożony prażynką orzechową, kawowym kremem chantilly oraz biszkoptem marchewkowym, zaserwowany z karmelowym popcornem i kawałkami deserowej czekolady, zaskakuje smakiem i formą.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

JEŻOWIEC
JEŻOWIEC
Kod 331561
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CZEKOLADA DESEROWA 72%
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT CZEKOLADOWY
Składniki:
120 gMasło
40 gCukier puder
3 gProszek do pieczenia
1 gSól
120 gCzekolada deserowa 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
110 gŻółtka
170 gBiałka
160 gCukier
120 gMąka pszenna T500
Przygotowanie:

Spienić masło z cukrem pudrem i solą. Powoli dodawać żółtka. Wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Ubić białka z cukrem i dodać do pierwszej masy, delikatnie mieszając. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na blachę 60 x 40 cm. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 15 - 18 min.

PRAŻYNKA ORZECHOWA
Składniki:
200 gCzekolada mleczna 34% Brima Artisanal (kod CHL35XXC3)
200 gPasta blanszowany prażony orzech ziemny 100% Barima Artisanal (kod 6172)
300 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
200 gMasło
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę mleczną z masłem do 35ºC. Dodać pastę orzechową i wymieszać. Na końcu dodać prażynki. Masę wyłożyć na spód czekoladowy.

BISZKOPT MARCHEWKOWY
Składniki:
200 gJaja
280 gOlej
400 gCukier
260 gMąka pszenna T500
480 gStarta marchew
10 gSoda oczyszczona
20 gPrzyprawa piernikowa
6 gSól
Przygotowanie:

Ubić jaja z cukrem na sztywną pianę, a następnie powoli dodawać olej. Do ubitej piany dodać przesianą mąkę, przyprawę piernikową, sodę i sól. Na końcu dodać startą marchewkę i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy 60 x 40 cm i piec przez 20 minut w 160ºC.

KREM CHANTILLY KAWOWY
Składniki:
280 gŚmietana 32% (1)
600 gŚmietana 32% (2)
35 gPasta Latte Macchiato Dreidoppel (kod 0281)
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
280 gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
Przygotowanie:

Śmietanę (1) zagotować z Sanettem, następnie dodać pastę Latte Macchiato oraz czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia się czekolady, następnie dodać śmietanę (2). Przykryć folią i odstawić do lodówki na 12 h. Po schłodzeniu ubić i wyłożyć na ciasto marchewkowe. Schłodzić ciasto, pokroić w równe paski. Złożyć ze sobą w kwadrat i pokroić w prostokąty.

DEKORACJA

Paski z Czekolady Deserowej 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
Jeżowiec Barbara Decor (kod 331561)
Popcorn w karmelu

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Meso karmelowy deser
Monoporcje Meso
Receptura Zdjęcie
Deser Santi
Deser Santi
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie