MONO ROYAL COFFEE

MONO ROYAL COFFEE

Klasyczny deser, podany w nietuzinkowy sposób. Biszkopt czekoladowy, przełożony prażynką orzechową, kawowym kremem chantilly oraz biszkoptem marchewkowym, zaserwowany z karmelowym popcornem i kawałkami deserowej czekolady, zaskakuje smakiem i formą.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

JEŻOWIEC
JEŻOWIEC
Kod 331561
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CZEKOLADA DESEROWA 72%
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT CZEKOLADOWY
Składniki:
120 gMasło
40 gCukier puder
3 gProszek do pieczenia
1 gSól
120 gCzekolada deserowa 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
110 gŻółtka
170 gBiałka
160 gCukier
120 gMąka pszenna T500
Przygotowanie:

Spienić masło z cukrem pudrem i solą. Powoli dodawać żółtka. Wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Ubić białka z cukrem i dodać do pierwszej masy, delikatnie mieszając. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na blachę 60 x 40 cm. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 15 - 18 min.

PRAŻYNKA ORZECHOWA
Składniki:
200 gCzekolada mleczna 34% Brima Artisanal (kod CHL35XXC3)
200 gPasta blanszowany prażony orzech ziemny 100% Barima Artisanal (kod 6172)
300 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
200 gMasło
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę mleczną z masłem do 35ºC. Dodać pastę orzechową i wymieszać. Na końcu dodać prażynki. Masę wyłożyć na spód czekoladowy.

BISZKOPT MARCHEWKOWY
Składniki:
200 gJaja
280 gOlej
400 gCukier
260 gMąka pszenna T500
480 gStarta marchew
10 gSoda oczyszczona
20 gPrzyprawa piernikowa
6 gSól
Przygotowanie:

Ubić jaja z cukrem na sztywną pianę, a następnie powoli dodawać olej. Do ubitej piany dodać przesianą mąkę, przyprawę piernikową, sodę i sól. Na końcu dodać startą marchewkę i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy 60 x 40 cm i piec przez 20 minut w 160ºC.

KREM CHANTILLY KAWOWY
Składniki:
280 gŚmietana 32% (1)
600 gŚmietana 32% (2)
35 gPasta Latte Macchiato Dreidoppel (kod 0281)
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
280 gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
Przygotowanie:

Śmietanę (1) zagotować z Sanettem, następnie dodać pastę Latte Macchiato oraz czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia się czekolady, następnie dodać śmietanę (2). Przykryć folią i odstawić do lodówki na 12 h. Po schłodzeniu ubić i wyłożyć na ciasto marchewkowe. Schłodzić ciasto, pokroić w równe paski. Złożyć ze sobą w kwadrat i pokroić w prostokąty.

DEKORACJA

Paski z Czekolady Deserowej 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
Jeżowiec Barbara Decor (kod 331561)
Popcorn w karmelu

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różane eklery
Różany ogród
Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie
Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje