MONO ROYAL COFFEE
Klasyczny deser, podany w nietuzinkowy sposób. Biszkopt czekoladowy, przełożony prażynką orzechową, kawowym kremem chantilly oraz biszkoptem marchewkowym, zaserwowany z karmelowym popcornem i kawałkami deserowej czekolady, zaskakuje smakiem i formą.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Spienić masło z cukrem pudrem i solą. Powoli dodawać żółtka. Wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Ubić białka z cukrem i dodać do pierwszej masy, delikatnie mieszając. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na blachę 60 x 40 cm. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 15 - 18 min.
Rozpuścić czekoladę mleczną z masłem do 35ºC. Dodać pastę orzechową i wymieszać. Na końcu dodać prażynki. Masę wyłożyć na spód czekoladowy.
Ubić jaja z cukrem na sztywną pianę, a następnie powoli dodawać olej. Do ubitej piany dodać przesianą mąkę, przyprawę piernikową, sodę i sól. Na końcu dodać startą marchewkę i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy 60 x 40 cm i piec przez 20 minut w 160ºC.
Śmietanę (1) zagotować z Sanettem, następnie dodać pastę Latte Macchiato oraz czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia się czekolady, następnie dodać śmietanę (2). Przykryć folią i odstawić do lodówki na 12 h. Po schłodzeniu ubić i wyłożyć na ciasto marchewkowe. Schłodzić ciasto, pokroić w równe paski. Złożyć ze sobą w kwadrat i pokroić w prostokąty.
Paski z Czekolady Deserowej 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
Jeżowiec Barbara Decor (kod 331561)
Popcorn w karmelu
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.