ORZECHOWA UCZTA

ORZECHOWA UCZTA

Proste w wykonaniu, efektowne w wyglądzie i obłędnie orzechowe w smaku. Batony orzechowe o smaku migdałów i orzechów laskowych, oblane białą, mleczną lub deserową czekoladą to wspaniały pomysł na mini deser lub element słodkiego stołu.

ZdjęcieReceptura
Pobierz recepturę

RECEPTURA

MASA PRALINOWA
Składniki:
315 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
250 gPasta prażony blanszowany migdał 100% Barima Artisanal (kod 6102)
250 gPasta prażony migdał i orzech laskowy 60% Barima Artisanal (kod 6142)
250 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić, dodać pasty orzechowe, wymieszać do połączenia się składników, a następnie dodać Prażynki Royal i ponownie wymieszać. Wyłożyć do prostokątnej formy i odstawić do zastygnięcia masy. Pokroić w prostokąty, posypać górną część batona chrupiącymi Kuleczkami Agat Barima Artisanal (kod 09731) i liofilizowanymi wiśniami oraz krokantem migdałowym (kod 6147). Oblać czekoladą białą ECONOMIC 24% Barima Artisanal (kod 332570).

WSKAZÓWKI

Batony można dowolnie modyfikować przez zmianę czekolady oraz past orzechowych z oferty produktowej Barima Artisanal. Można również dodawać różne owoce liofilizowane, jak i bakalie.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Słodki bufet

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad