ORZECHOWA UCZTA
Proste w wykonaniu, efektowne w wyglądzie i obłędnie orzechowe w smaku. Batony orzechowe o smaku migdałów i orzechów laskowych, oblane białą, mleczną lub deserową czekoladą to wspaniały pomysł na mini deser lub element słodkiego stołu.
RECEPTURA
Czekoladę rozpuścić, dodać pasty orzechowe, wymieszać do połączenia się składników, a następnie dodać Prażynki Royal i ponownie wymieszać. Wyłożyć do prostokątnej formy i odstawić do zastygnięcia masy. Pokroić w prostokąty, posypać górną część batona chrupiącymi Kuleczkami Agat Barima Artisanal (kod 09731) i liofilizowanymi wiśniami oraz krokantem migdałowym (kod 6147). Oblać czekoladą białą ECONOMIC 24% Barima Artisanal (kod 332570).
Batony można dowolnie modyfikować przez zmianę czekolady oraz past orzechowych z oferty produktowej Barima Artisanal. Można również dodawać różne owoce liofilizowane, jak i bakalie.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.