PRALINKI GRANADILLA

PRALINKI GRANADILLA

Słodka, orzeźwiająca i egzotyczna – dokładnie taka jest pralina o smaku marakui, wanilii i białej czekolady.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA GRANADILLA
Składniki:
70 gCukier
20 gSyrop glukozowy
20 gWoda
140 gPuree z marakui
8 gPasta waniliowa – DREIDOPPEL (kod 67310)
160 gCzekolada biała 29% - BARIMA ARTISANAL (kod CHB28XXB3)
40 gMasło
Przygotowanie:

Podgrzać cukier i syrop glukozowy z wodą do temp. 185°C tworząc karmel. Do karmelu dodać puree z marakui i pastę waniliową, wymieszać i ostudzić do 50°C, a następnie wlać do czekolady i wymieszać. Na końcu dodać miękkie masło.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Lato motyli
Lato motyli
Zdjęcie
Deser truskawkowy z miętą
Deser truskawkowy z miętą
Receptura Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli