NIEBIESKA LAGUNA

NIEBIESKA LAGUNA

Delikatny letni deser. Mus na bazie białej czekolady i brzoskwiń, wyrazista żelka z mango i marakui oraz marcepanowy biszkopt, to idealna kompozycja na słoneczne i letnie dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

Rafa - czekoladowe kulki
RAFA
Kod 331061
Malta - czekoladowe kulki
NIEBIESKA PERŁA
Kod 331059
Niebieska perła - czekoladowe kulki
MALTA
Kod 331060
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
MARCEPAN 50%
MARCEPAN 50%
Kod 6160
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT Z MARCEPANEM I BRZOSKWINIĄ
Składniki:
460 gMarcepan 50% Barima Artisanal (kod 6160)
320 gJaja
40 gMąka
40 gSkrobia ziemniaczana
50 gMasło
100 gOlej
100 gŚwieża brzoskwinia (pokrojona w kostkę)
Przygotowanie:

Masło roztopić w mikrofalówce, dodać olej i dokładnie wymieszać. W mikserze ubijać masę marcepanową dodając kolejno po jednym jaju. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej, sztywnej piany. Dodać mąkę wymieszaną ze skrobią ziemniaczaną. Na końcu połączyć z roztopionym masłem i olejem. Wszystko rozsmarować na blaszce do pieczenia, posypać pokrojoną w kostkę brzoskwinią i piec w 175°C przez 15 min. Wyciąć pożądany kształt.

ŻELKA MANGO - MARAKUJA
Składniki:
150 gPuree z mango
150 gPuree z marakui
50 gCukier
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagotować, przelać do foremki silikonowej i zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z BRZOSKWINIĄ
Składniki:
220 gCzekolada biała Barima Artisanal 29% (kod CHB28XXB3)
300 gPuree z brzoskwini
40 gPasta Brzoskwinia-Marakuja Dreidoppel (kod 00241)
45 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
700 gUbita Śmietana
Przygotowanie:

Zagotować puree brzoskwiniowe, wymieszać z Sanettem i zalać nim białą czekoladę. Dodać pastę i mieszać aż czekolada się rozpuści. Następnie wszystko połączyć z ubitą śmietaną, Połowę musu przełożyć do foremki silikonowej, włożyć zamrożoną żelkę mango - marakuja, nałożyć kolejną część musu i wszystko zamknąć biszkoptem, całość zamrozić. Zamrożone musy pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379NE).

DEKORACJA

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:

Niebieska perła (kod 331059),
Malta (kod 331060),
Rafa (kod 331061).

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Monoporcje komunijne
Komunijne monoporcje
Receptura Zdjęcie
Motylowa Chmurka
Motylowa Chmurka
Film Receptura Zdjęcie
Różane trio_Rose Trio
Różane Trio
Zdjęcie
Deser wegański mango-matcha
Deser wegański mango-matcha
Receptura Zdjęcie
Zestaw Komunijny tort
Tort Komunijny
Zdjęcie
Flower Bomb
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie