NIEBIESKA LAGUNA
Delikatny letni deser. Mus na bazie białej czekolady i brzoskwiń, wyrazista żelka z mango i marakui oraz marcepanowy biszkopt, to idealna kompozycja na słoneczne i letnie dni.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Masło roztopić w mikrofalówce, dodać olej i dokładnie wymieszać. W mikserze ubijać masę marcepanową dodając kolejno po jednym jaju. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej, sztywnej piany. Dodać mąkę wymieszaną ze skrobią ziemniaczaną. Na końcu połączyć z roztopionym masłem i olejem. Wszystko rozsmarować na blaszce do pieczenia, posypać pokrojoną w kostkę brzoskwinią i piec w 175°C przez 15 min. Wyciąć pożądany kształt.
Wszystkie składniki zagotować, przelać do foremki silikonowej i zamrozić.
Zagotować puree brzoskwiniowe, wymieszać z Sanettem i zalać nim białą czekoladę. Dodać pastę i mieszać aż czekolada się rozpuści. Następnie wszystko połączyć z ubitą śmietaną, Połowę musu przełożyć do foremki silikonowej, włożyć zamrożoną żelkę mango - marakuja, nałożyć kolejną część musu i wszystko zamknąć biszkoptem, całość zamrozić. Zamrożone musy pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379NE).
Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
Niebieska perła (kod 331059),
Malta (kod 331060),
Rafa (kod 331061).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.