NIEBIESKA LAGUNA

NIEBIESKA LAGUNA

Delikatny letni deser. Mus na bazie białej czekolady i brzoskwiń, wyrazista żelka z mango i marakui oraz marcepanowy biszkopt, to idealna kompozycja na słoneczne i letnie dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

RAFA
RAFA
Kod 331061
NIEBIESKA PERŁA
NIEBIESKA PERŁA
Kod 331059
MALTA
MALTA
Kod 331060
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
MARCEPAN 50%
MARCEPAN 50%
Kod 6160
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT Z MARCEPANEM I BRZOSKWINIĄ
Składniki:
460 gMarcepan 50% Barima Artisanal (kod 6160)
320 gJaja
40 gMąka
40 gSkrobia ziemniaczana
50 gMasło
100 gOlej
100 gŚwieża brzoskwinia (pokrojona w kostkę)
Przygotowanie:

Masło roztopić w mikrofalówce, dodać olej i dokładnie wymieszać. W mikserze ubijać masę marcepanową dodając kolejno po jednym jaju. Ubijać do momentu uzyskania jednolitej, sztywnej piany. Dodać mąkę wymieszaną ze skrobią ziemniaczaną. Na końcu połączyć z roztopionym masłem i olejem. Wszystko rozsmarować na blaszce do pieczenia, posypać pokrojoną w kostkę brzoskwinią i piec w 175°C przez 15 min. Wyciąć pożądany kształt.

ŻELKA MANGO - MARAKUJA
Składniki:
150 gPuree z mango
150 gPuree z marakui
50 gCukier
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Wszystkie składniki zagotować, przelać do foremki silikonowej i zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z BRZOSKWINIĄ
Składniki:
220 gCzekolada biała Barima Artisanal 29% (kod CHB28XXB3)
300 gPuree z brzoskwini
40 gPasta Brzoskwinia-Marakuja Dreidoppel (kod 00241)
45 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
700 gUbita Śmietana
Przygotowanie:

Zagotować puree brzoskwiniowe, wymieszać z Sanettem i zalać nim białą czekoladę. Dodać pastę i mieszać aż czekolada się rozpuści. Następnie wszystko połączyć z ubitą śmietaną, Połowę musu przełożyć do foremki silikonowej, włożyć zamrożoną żelkę mango - marakuja, nałożyć kolejną część musu i wszystko zamknąć biszkoptem, całość zamrozić. Zamrożone musy pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379NE).

DEKORACJA

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:

Niebieska perła (kod 331059),
Malta (kod 331060),
Rafa (kod 331061).

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Biała Harmonia
Biała Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Geometryczna dama
Geometryczna dama
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe brûlée
Czekoladowe brûlée
Receptura Zdjęcie
Choco white
Choco white
Zdjęcie
Deser Chałwowy
Deser Chałwowy
Film Zdjęcie
Deser letnia bryza
Deser letnia bryza
Receptura Zdjęcie
Deser Grillage z rokitnikiem
Deser Grillage z rokitnikiem
Receptura Zdjęcie
Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje