Pralina solony karmel

Pralina solony karmel

Wytworna pralina krojona, którą można dowolnie modyfikować poprzez łączenie różnych warstw nadzień oraz nadawać jej indywidualną formę, krojąc ją w różne kształty. Ganasz o smaku mlecznej czekolady i karmelu, z dodatkiem soli himalajskiej zachwyca oryginalnym odbiorem.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 72%
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
Pobierz recepturę

RECEPTURA

GANASZ
Składniki:
1000 gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
270 gŚmietana 32%
30 gCukier inwertowany
35 gMasło kakaowe Barima Artisanal (kod 2371)
5 gSól himalajska
10 gPasta Karmelowa Dreidoppel (kod 0216)
Przygotowanie:

Śmietanę zagotować z cukrem inwertowanym i zalać nią czekoladę. Dodać pastę karmelową oraz sól, wszystko razem zmiksować w temperaturze ok. 34°C. Dodać masło kakaowe i ponownie zmiksować do jednolitej konsystencji. Wlać do przygotowanej formy 35 cm x 35 cm x 0,7 cm i zostawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu oblać czekoladą mleczną 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3). Dekorować czekoladą deserową 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3) oraz Listkami wierzby lemon Barbara Decor (kod333308).

WSKAZÓWKI

Praliny krojone można dowolnie modyfikować poprzez łączenie różnych warstw nadzień oraz nadawać im indywidualną formę, krojąc je w różne kształty.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Tort Paleo
Tort Paleo
Film Receptura Zdjęcie
Czekoladowa Harmonia
Czekoladowa Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Monoporcje Paleo
Monoporcje Paleo
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli