Tarta Marble

Tarta Marble

Mniej znaczy więcej. Prosta, elegancka, geometryczna i nowoczesna Tarta Marble doskonale sprawdza się na przyjęciu rodzinnym. Chrupiący czekoladowy spód, w połączeniu ze szlachetnym musem migdałowym to idealna kompozycja smakowa.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

TRÓJKĄT MARBLE
TRÓJKĄT MARBLE
Kod 331050
ROMB MARBLE
ROMB MARBLE
Kod 331049
KWADRAT MARBLE
KWADRAT MARBLE
Kod 331048
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADOWY KRUCHY SPÓD
Składniki:
150 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CH28XXB3)
100 gMasło
100 gPasta prażony orzech laskowy 100% Barima Artisanal (kod 3310)
150 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

MUS MIGDAŁOWY
Składniki:
110 gCzekolada Biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
110 gŚmietana 30%
350 gUbita śmietana
75 gPasta Blanszowany Prażony Migdał Barima Artisanal (kod 6103)
25 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę, rozpuścić w niej Sanett i połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie zamieszać. Wlać do foremek i zamrozić.

POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA
Składniki:
150 gWoda
300 gCukier
300 gSyrop Glukozowy
200 gŚmietana 30%
20 gŻelatyna
120 gWoda
300 gBiała Czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
Przygotowanie:

Namoczić żelatynę w wodzie. Z cukru, wody i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103 stopni. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30 stopni.

Dekoracja

Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Romb Marble (kod 331049),
Trójkąt Marble (kod 331050),
Kwadrat Marble (kod 331048).

schemat

Tarta Marble - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje