Lody z orzechów laskowych

Lody z orzechów laskowych

Wyjątkowe, kremowe lody o smaku orzechów laskowych podane w słodkich rożkach i zanurzone w posypkach Mikro z białej, mlecznej i deserowej czekolady doskonale sprawdzają się jako deser w upalne dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

posypka czekoladowa - wiórki białe mikro
POSYPKA BIAŁA MIKRO
Kod 3325464
posypka czekoladowa - wiórki mleczne mikro
POSYPKA MLECZNA MIKRO
Kod 33948764
Pobierz recepturę

RECEPTURA

LODY
Składniki:
180 gMleko w proszku odtłuszczone
2350 gMleko 3,2%
550 gCukier
150 gDekstroza
220 gŻółtka
550 gŚmietana 36%
450 gPasta prażony orzech laskowy 100% Barima Artisanal (kod 3310)
Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, podgrzać do temperatury 82*C cały czas mieszając. Schłodzić. Przelać do freezera i mrozić do momentu uzyskania lodów.

Dekoracje

Podawać z posypkami czekoladowymi Barbara Decor:

Posypka Biała Mikro (kod 3325464),
Posypka Deserowa Mikro (kod 3325454),
Posypka Mleczna Mikro (kod 33948764).

schemat

Lody z orzechów laskowych - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Film Receptura Zdjęcie
Deser wegański mango-matcha
Deser wegański mango-matcha
Receptura Zdjęcie
Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Tort Paleo
Tort Paleo
Film Receptura Zdjęcie
Czekoladowa Harmonia
Czekoladowa Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Monoporcje Paleo
Monoporcje Paleo
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie