CZEKOLADA NA GORĄCO
0
Prawdziwa gorąca czekolada do picia. Gęsta, aromatyczna, wyrazista w smaku, o pięknej kremowej konsystencji, rozgrzewa w chłodne dni.
Użyte produkty i dekoracje
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
RECEPTURA
CZEKOLADA NA GORĄCO
Składniki:
500 gCzekolada deserowa (56% lub 72%) BARIMA ARTISANAL
500 gŚmietana 30%
1000 gMleko
Przygotowanie:
Zagotować mleko ze śmietaną. Dosypać pastylki czekolady i zagotować ponownie. Gotować na małym ogniu przez ok. 3 min. cały czas mieszając.
Do tak powstałej bazy można dodawać przyprawy lub pasty smakowe.
W celu uzyskania własnej kompozycji smakowej wymienione w recepturze czekolady można mieszać w różnych proporcjach.
Czekoladę serwować na gorąco (można przechowywać w chłodni i podgrzewać przed podaniem).
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Desery w gastronomii
Ana Florencia Davila
Michał Świerad