CZEKOLADA NA GORĄCO

CZEKOLADA NA GORĄCO

Prawdziwa gorąca czekolada do picia. Gęsta, aromatyczna, wyrazista w smaku, o pięknej kremowej konsystencji, rozgrzewa w chłodne dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 72%
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADA NA GORĄCO
Składniki:
500 gCzekolada deserowa (56% lub 72%) BARIMA ARTISANAL
500 gŚmietana 30%
1000 gMleko
Przygotowanie:

Zagotować mleko ze śmietaną. Dosypać pastylki czekolady i zagotować ponownie. Gotować na małym ogniu przez ok. 3 min. cały czas mieszając. Do tak powstałej bazy można dodawać przyprawy lub pasty smakowe.

W celu uzyskania własnej kompozycji smakowej wymienione w recepturze czekolady można mieszać w różnych proporcjach.

Czekoladę serwować na gorąco (można przechowywać w chłodni i podgrzewać przed podaniem).

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Batony
Batony
Receptura Zdjęcie
Czekolada na gorąco z churros
Czekolada na gorąco z churros
Receptura Zdjęcie
Mimoza paradise
Mimoza paradise
Receptura Zdjęcie
Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Desery w gastronomii

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
DESER GRILLAGE Z ROKITNIKIEM