CZEKOLADA NA GORĄCO

CZEKOLADA NA GORĄCO

Prawdziwa gorąca czekolada do picia. Gęsta, aromatyczna, wyrazista w smaku, o pięknej kremowej konsystencji, rozgrzewa w chłodne dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 72%
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADA NA GORĄCO
Składniki:
500 gCzekolada deserowa (56% lub 72%) BARIMA ARTISANAL
500 gŚmietana 30%
1000 gMleko
Przygotowanie:

Zagotować mleko ze śmietaną. Dosypać pastylki czekolady i zagotować ponownie. Gotować na małym ogniu przez ok. 3 min. cały czas mieszając. Do tak powstałej bazy można dodawać przyprawy lub pasty smakowe.

W celu uzyskania własnej kompozycji smakowej wymienione w recepturze czekolady można mieszać w różnych proporcjach.

Czekoladę serwować na gorąco (można przechowywać w chłodni i podgrzewać przed podaniem).

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Batony
Batony
Receptura Zdjęcie
Czekolada na gorąco z churros
Czekolada na gorąco z churros
Film Receptura Zdjęcie
Mimoza paradise
Mimoza paradise
Receptura Zdjęcie
Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Desery w gastronomii

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
DESER GRILLAGE Z ROKITNIKIEM Szkolenie desery w gastronomii