TRUFLE PROSECCO FIGA

TRUFLE PROSECCO FIGA

Trufla o interesującym smaku figi, prosecco i białej czekolady, świetnie pasuje do filiżanki gorzkiej herbaty.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

TRUFLA PROSECCO FIGA
Składniki:
160 gŚmietana 30%
20 gSyrop glukozowy
200 gCzekolada biała 29% - BARIMA ARTISANAL (kod CHB28XXB3)
20 gPasta figowa – DREIDOPPEL (kod 497)
20 gPasta Prosecco – DREIDOPPEL (kod 230)
30 gMasło
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z syropem glukozowym, wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać pastę figową i Prosecco. Na końcu dodać miękkie masło i ponownie wymieszać. Użyć jako nadzienia do korpusów truflowych z czekolady białej – BARBARA DECOR (kod 1032), a następnie oblać czekoladą białą 29% - BARIMA ARTISANAL (kod CHB28XXB3).

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Tort Paleo
Tort Paleo
Film Receptura Zdjęcie
Czekoladowa Harmonia
Czekoladowa Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Monoporcje Paleo
Monoporcje Paleo
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli