Czekolada na gorąco
Czekolada na gorąco - Zdjęcie 0
Czekolada na gorąco
Czekolada na gorąco
Składniki:
  • 500g Czekolada deserowa (56% lub 72%) BARIMA ARTISANAL
  • 500g Śmietana 30%
  • 1000g Mleko
Wykonanie:

Zagotować mleko ze śmietaną. Dosypać pastylki czekolady i zagotować ponownie. Gotować na małym ogniu przez ok. 3 min. cały czas mieszając.
Do tak powstałej bazy można dodawać przyprawy lub pasty smakowe.

W celu uzyskania własnej kompozycji smakowej wymienione w recepturze czekolady można mieszać w różnych proporcjach.

Czekoladę serwować na gorąco (można przechowywać w chłodni i podgrzewać przed podaniem)

Korzystając z formularza kontaktowego podajesz swoje dane osobowe. Informacje na temat świadczonych usług elektronicznych, zasad działania Serwisu oraz przetwarzania danych osobowych przez Administratora znajdują się w Regulaminie.