Różowy bukiet

Różowy bukiet

Różowy bukiet inspirowany aromatycznymi letnimi kwiatami. Smak róż i wiśni połączony z delikatnym musem z białej czekolady i udekorowany naszymi nowymi kulkami Rose Collection.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

RÓŻOWA PERŁA
RÓŻOWA PERŁA
Kod 331062
LICZI
LICZI
Kod 331044
MAGNOLIA
MAGNOLIA
Kod 331063
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT MIGDAŁOWY
Składniki:
2 szt.Jaja
140 gCukier
40 gPasta blanszowany prażony migdał 100% Barima Artisanal (kod 6103)
60 gOlej
100 gMleko
170 gMąka pszenna
5 gProszek do pieczenia
Przygotowanie:

Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać pastę migdałową, olej, mleko, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 18 min. Po upieczeniu wyciąć pożądany kształt.

ŻELKA WIŚNIOWA
Składniki:
250 gPuree wiśniowe
80 gCukier (1)
4 gPektyna
40 gCukier (2)
5 gKwasek cytrynowy
Przygotowanie:

Podgrzać puree wiśniowe z cukrem (1) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem(2). Gotować przez 5 minut. Na końcu dodać kwasek cytrynowy, wlać do foremek i zamrozić.

MUS CZEKOLADOWO RÓŻANY
Składniki:
165 gŚmietana 32%
50 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
200 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
38 gPasta Róża Dreidoppel (kod 24320)
500 gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett, zalać nią białą czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodać pastę różaną i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Część musu nałożyć do foremek silikonowych, włożyć żelki wiśniowe, dodać kolejną część musu i wszystko przykryć biszkoptem. Całość zamrozić. Zamrożone musy pokryć różowym zamszem w sprayu Barima Artisanal (kod AP0379RS).

DEKORACJE

Kulki Różowa perła Barbara Decor (kod 331062)
Kulki Liczi Barbara Decor (kod 331044)
Kulki Magnolia Barbara Decor (kod 331063)

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różane eklery
Różany ogród
Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Deser Chałwowy
Deser Chałwowy
Film Zdjęcie
Deser letnia bryza
Deser letnia bryza
Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie
Rose Pink
Rose Pink
Zdjęcie
Zakochane ptysie _ Lovissimo Choux craquelin
Zakochane ptysie
Film Receptura Zdjęcie
Skrzydła amora
Skrzydła amora
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje