Jesień jest już w pełni, a to oznacza, że nadszedł czas na pyszne i klimatyczne wypieki oraz słodkości dostosowane do tej magicznej i kolorowej pory roku. Zabierzemy Was w podróż przez jesienny świat cukiernictwa, skupiając się na jednym z najbardziej oczekiwanych… Halloween! Przygotujcie się na inspiracje i przepisy na słodkości, które rozgrzeją Waszą jesień, podczas której czekolada nas rozpieszcza. Szereg tematycznych dekoracji czekoladowych z oferty Barbara Decor, takich jak liście, dynie, pająki czy duszki stworzą na waszych słodkościach prawdziwy, jesienny klimat.
W Akademii Umiejętności Inspiracja, mimo jesiennej aury, kwitnie cukiernicze życie, za nami szereg słodkich szkoleń dla gości z Polski i zagranicy. Podczas kursów pod okiem naszych technologów, powstały wyjątkowe jesienne desery, praliny i torty. Poznajcie harmonogram (kliknij tutaj) naszych szkoleń na kolejne miesiące, na które już teraz serdecznie Was zapraszamy.
W tym roku lato długo nie chciało ustąpić miejsca jesieni. Nasi technolodzy, zainspirowani pogodą, stworzyli oryginalną recepturę tortu Jesienna Impresja – to mariaż jesiennych smaków czekoladowo-orzechowych i wciąż jeszcze intensywnych aromatów lata. Spód dacquoise z orzechów laskowych, chrupiące prażynkowe nadzienie, ‘crémeux’ z mango i marakui oraz mus z białej czekolady i wanilii, z pewnością dostarczą Wam wielu doznań smakowych. Tort wykończony polewą nabłyszczającą w bordowym kolorze jesiennych liści i udekorowany eleganckimi Ołówkami Rembrandt i Picasso oraz Kwiatkami Classic. Kliknij tutaj i poznaj recepturę.
Spadające liście za oknem, Spadające Liście na talerzu – poznajcie nasz przepis i zaskoczcie swoich klientów smacznym deserem w jesiennej stylizacji. Korpus z kruchego ciasta, kawałki aromatycznej dyni w syropie i mus waniliowo-rumowy na bazie białej czekolady, niewątpliwie osłodzą jesienną aurę. Deser wykończony czekoladowymi, spadającymi liśćmi: Mimoza Marble, Liście deserowe i Liście białe. Kliknij tutaj i poznaj recepturę.
W halloweenową noc, gdy gwiazdy na niebie migoczą Wiedźmy i Dynie zaczarowane w desery na Twój stół wkroczą. Dajcie się ponieść wyobraźni i dzięki naszej „potwornej” recepturze zróbcie deser „Nawiedzone Dynie”. W deserze znajdziecie chrupiący pistacjowy spód, kwaskową żelkę pomarańczowa i mus na bazie białej czekolady i sera. Całość wykończona została pomarańczowym zamszem w sprayu i tematycznymi dekoracjami: Dynią, Pająkiem i Duszkiem. Kliknij tutaj i poznaj recepturę.
Jesień w cukiernictwie to czas magicznych smaków, pięknych kolorów, aromatycznych przypraw i kreatywnych pomysłów. Halloween to doskonała okazja, by eksperymentować i tworzyć desery, które uatrakcyjnią Waszą ofertę. Niech ta jesień będzie słodka, pełna pysznych wypieków i cudownych smaków!