Jesień jest już w pełni, a to oznacza, że nadszedł czas na pyszne i klimatyczne wypieki oraz słodkości dostosowane do tej magicznej i kolorowej pory roku. Zabierzemy Was w podróż przez jesienny świat cukiernictwa, skupiając się na jednym z najbardziej oczekiwanych… Halloween! Przygotujcie się na inspiracje i przepisy na słodkości, które rozgrzeją Waszą jesień, podczas której czekolada nas rozpieszcza. Szereg tematycznych dekoracji czekoladowych z oferty Barbara Decor, takich jak liście, dynie, pająki czy duszki stworzą na waszych słodkościach prawdziwy, jesienny klimat.

 
Akademii Umiejętności Inspiracja, mimo jesiennej aury, kwitnie cukiernicze życie, za nami szereg słodkich szkoleń dla gości z Polski i zagranicy. Podczas kursów pod okiem naszych technologów, powstały wyjątkowe jesienne desery, praliny i torty. Poznajcie harmonogram (kliknij tutaj) naszych szkoleń na kolejne miesiące, na które już teraz serdecznie Was zapraszamy.

 
W tym roku lato długo nie chciało ustąpić miejsca jesieni. Nasi technolodzy, zainspirowani pogodą, stworzyli oryginalną recepturę tortu Jesienna Impresja – to mariaż jesiennych smaków czekoladowo-orzechowych i wciąż jeszcze intensywnych aromatów lata. Spód dacquoise z orzechów laskowych, chrupiące prażynkowe nadzienie, ‘crémeux’ z mango i marakui oraz mus z białej czekolady i wanilii, z pewnością dostarczą Wam wielu doznań smakowych. Tort wykończony polewą nabłyszczającą w bordowym kolorze jesiennych liści i udekorowany eleganckimi Ołówkami Rembrandt i Picasso oraz Kwiatkami Classic. Kliknij tutaj i poznaj recepturę.

 
Spadające liście za oknem, Spadające Liście na talerzu – poznajcie nasz przepis i zaskoczcie swoich klientów smacznym deserem w jesiennej stylizacji. Korpus z kruchego ciasta, kawałki aromatycznej dyni w syropie i mus waniliowo-rumowy na bazie białej czekolady, niewątpliwie osłodzą jesienną aurę. Deser wykończony czekoladowymi, spadającymi liśćmi: Mimoza MarbleLiście deserowe  i Liście białe. Kliknij tutaj i poznaj recepturę.

 
W halloweenową noc, gdy gwiazdy na niebie migoczą Wiedźmy i Dynie zaczarowane w desery na Twój stół wkroczą. Dajcie się ponieść wyobraźni i dzięki naszej „potwornej” recepturze zróbcie deser „Nawiedzone Dynie”. W deserze znajdziecie chrupiący pistacjowy spód, kwaskową żelkę pomarańczowa i mus na bazie białej czekolady i sera. Całość wykończona została pomarańczowym zamszem w sprayu i tematycznymi dekoracjami: DyniąPająkiem i Duszkiem. Kliknij tutaj i poznaj recepturę.

Jesień w cukiernictwie to czas magicznych smaków, pięknych kolorów, aromatycznych przypraw i kreatywnych pomysłów. Halloween to doskonała okazja, by eksperymentować i tworzyć desery, które uatrakcyjnią Waszą ofertę. Niech ta jesień będzie słodka, pełna pysznych wypieków i cudownych smaków!